EC tudástár piciknek • Természetes Csecsemőhigiénia

15.000 Ft
Természetes Csecsemőhigiénia (4)

Tudástár a Természetes Csecsemőhigiénia korosztálynak. Ha a gyermeked már 0-9 hó közötti csecsemő, akkor ez a te tudástárad.

Jelentkezés és megrendelés: Folyamatosan
Hozzáférés és kérdezési lehetőség: 1 éven keresztül
Kérdezés: 9 hónapos korig (+2 hó)

Mivel minden gyermek fejlődési ritmusa és habitusa más, ezért van akinél egész sokáig tisztán az EC módszerrel is lehet haladni, másoknál már 7-8 hónaposan váltani kell. 10-12 hó felett már nagyon lassan a szobatisztaság felé vesszük az irányt, ami már egy olyan másik módszertant jelent, és egy másik tudástárban található.

 • Ha a gyermeked már 0-9 hó közötti újszülött, csecsemő akkor ez a te tudástárad.
 • Ha már elindultatok a nagy változások útján (mászik, fogzik, ül, stb.) akkor sok kérdéskör – főleg az ellenállással, biliszünettel kapcsolatosak – a másik tudástárban találod meg. Ha a gyermeked 8-9 hó feletti és aktívan négykézlábazik, feláll vagy totyog, gyakran biliszünetezik, akkor ez már nem a ti Tudástáratok. A totyogóknak való tudástárat itt találod.
 • Ha bizonytalan vagy, hogy melyik lenne a számotokra megfelelő kurzus akkor nézd meg a Melyik kurzust válasszam? oldalt

Hozzáférés és megrendelés státusza

Jelenleg kizárólag bankkártyás fizetés van a honlapon. Ez azt jelenti, hogy fizetsz és 24 órán belül hozzáférést kapsz a Tudástárhoz.
A megrendelésed státuszát a fiókodban nézheted meg.

Korábbi (2021. Június 17-ig beérkezett) megrendelések esetén:

Minden hétfőn reggel adunk hozzáférést azoknak akik az előző hét folyamán (hétfő-vasárnap) rendelték meg a kurzust.

A megrendelések státuszát munkanapokon, hétfő-péntek délelőtt “kézzel” frissítjük, nem automatikus. Ezért előfordulhat, hogy picit várnod kell, hogy a fiókodban látható megrendelési státusz változzon.
Ez pénteken napközben, munkaszüneti napokon vagy hétvégén különösen igaz. Ezekben az esetekben leghamarabb hétfőn reggel (vagy az első munkanapon) frissítjük a táblázatot.

Ha te eddig 4-6-10 hetes hozzáféréssel rendelkeztél akkor a “Meddig kérdezhetek és meddig férek hozzá a Tudástárhoz?” című leckében találod a hozzáféréssel kapcsolatos táblázatot.

A Tudástárakról

Az elmúlt években gőzerővel dolgoztam azon, hogy minél több hasznos cikket, bejegyzést, hanganyagot és videót érhess el, hogy segíteni tudj a gyermekednek a peluson kívülre üríteni, majd végleg elhagyni azt. Ezek a cikkek és videók kerültek most be egy úgynevezett tudástárba, ahonnan számodra is rendszerezve, könnyen elérhetővé válik.

A cél, hogy minden fontos információt megkapj, amire szükséged van ahhoz, hogy például értsd, miért reagál úgy gyermeked a bilire ahogy, mikor ajánld fel a bilit, vagy hogyan lehet a bilizéssel kapcsolatos problémákat, nehézségeket vagy életkori sajátosságokat megoldani, kivédeni vagy elfogadni.

Facebook csoport
Könnyebb úgy megoldani a felmerülő problémákat, megváltoztatni az eddigi szokásaitokat, ha hasonló gondolkodású és ugyanabban a cipőben járó emberek vesznek körül. Csatlakozz egy aktív közösséghez, osszátok meg egymással a tapasztalataitokat, kapj segítséget, szerezz társakat.

Szakmai válaszok
Személyre szabott szakmai segítség a tananyaghoz kapcsolódóan. Online videó beszélgetés vagy írásos kérdezz-felelek formájában.

Témák
Ezen az oldalon a leckék fülön nézheted meg (második fül jobbra, kis kocka ikon), hogy jelenleg milyen témákat tartalmaz a Tudástár. Ez folyamatosan bővül a ti kérdéseitek, visszajelzéseitek alapján.

Hogyan működik?

Lehetőséged van átnézni az egész tudástárat és elolvasni, meghallgatni vagy megnézni mindazt ami téged érdekel. Erre 1 év áll rendelkezésedre. Ezután meg lehet hosszabbítani az előfizetésed, vagy amikor szükséged van rá újra igénybe tudod venni.

Kérdezz a megfelelő lecke alatt:

 • Ha még nincs benne a tudástárban amire kíváncsi vagy
 • Ha valamelyik bejegyzés nem tiszta vagy kiegészítést szeretnél
 • Ha valamilyen konkrét problémád van
 • Ha a kérdésedre nem találtad a választ a bejegyzések között Posztold nekem a kérdéseidet a tudástáron belül a megfelelő helyen.

A kérdezni alapvetően 0-9 hónapos kor között van lehetőséged. Válaszolni kicsit kibővítve, 11 hós korig szoktam, de mivel ennek a tudástárnak a kérdezz-felelekébenés és Facebook csoportjában a válaszok ennek a tudástárnak az anyagára támaszkodnak, ezért 9 hó felett érdemes a következő kurzusban kérdezned: Tudástár Nagyoknak.

Mire jó, mit tartalmaz ez a Tudástár?

Néhány példa, hogy mire használhatod a Tudástár anyagát:

 • Segítséget nyújt, hogy el tudd kezdeni, lásd jól csináljátok – e és változtatni tudj.
 • Megtudd, mit várhatsz a gyermekedtől az EC és szobatisztaság kapcsán.
 • Választ találj és felkészülhess egy közelgő életeseményre, változásra.
 • Kiderítsd, vajon rendben van – e a gyermeked jelenlegi, bilizési rutinja, körülményei vagy módja.
 • Segít rávilágítani, mi a legnagyobb probléma jelenleg, minek a megoldásával kellene kezdeni, vagy, hogy merre indulj el egyáltalán a megoldás keresése kapcsán.

Mit találsz a tudástárban?

 • Leírásokat, hanganyagokat, videókat amiket hozzád hasonló, EC és szobatisztuló anyukák kérdései alapján állítottam össze.
 • Folyamatosan bővülő tudás készletet.
 • Kérdezési lehetőséget és a te kérdésed alapján elkészített tudás anyagot.
  Hamarosan: Facebook csoport és élő, online kérdezz-felelek

Mire nem jó, mit nem tartalmaz?

Mit NEM találsz a Tudástárban?

Tuti tippeket, melyekkel varázsütésre megoldanak mindent. Titkos csoda módszereket, amiket csak itt, csak most tudsz elérni. Villámgyors, egyszerű megoldást, ami biztosan működik, teljesen mindegy, hogy mennyi idős a gyermeked, milyen a temperamentuma és mik a körülmények. Minden nehézség azonnali megoldását, és annak ígéretét, hogy már soha semmi probléma nem adódik ezzel kapcsolatban.

A tudástárban található információk, tanácsok, vélemények tájékoztató jellegűek. Nem orvosi vagy pszichológiai tanácsadás, nem helyettesítik a szakszerű orvosi kivizsgálást és kezelést. Ha bármilyen nyugtalanító panaszt vagy tünetet tapasztalsz a gyermeknél, keressétek fel a gyermekorvosotokat vagy gyermekpszichológusotokat.

Mikor válasszam inkább az egyéni konzultációt:

 • Komplex vagy régóta fennálló problémák teljes körű megoldására.
 • A módszer részeinek vagy egészének a komplett, részletes, lépésről-lépésre való átbeszélése esetén.
 • Teljes körű állapotfelmérésre, elemzés, a gyerek-szülő kapcsolat feltérképezésére, és komplex, részletes, aprólékosan kibontott, személyre szabott megoldási terv elkészítésére.

Egyéni tanácsadásra azok jelentkezhetnek akik rendelkeznek a Tudástárral. Ennek oka, hogy a Tudástár anyagának ismerete szükséges ahhoz, hogy nyelven beszéljünk. Továbbá a leckékben vagy a kérdezz-felelek alkalmakon nagy valószínűséggel eleve megkapod a választ. Ha többre van szükséged akkor arra van az egyéni tanácsadás.

Technikai Segítség és GYIK

Összeszedtük neked a fizetéssel, számlázással, belépéssel, kurzus használattal kapcsolatos gyakran ismételt kérdéseket. Itt éred el:

Course Features

 • Lectures 111
 • Quizzes 0
 • Duration 4 hét
 • Skill level 0-12 hó
 • Diákok 42
 • Assessments Yes

Szia Krémer Sári vagyok, két pici lány anyukája.
2017 óta oktatom és terjesztem a Természetes Csecsemőhigiéniát (EC) és az EC alapú szobatisztaság módszerét.

2019-ben mintegy 30 EC-s anyuka közreműködésével állítottam össze a Természetes Csecsemőhigiénia módszeremet.
2020-ban pedig kidolgoztam és közel 70 anyukával teszteltük a Pelenkátlanodj Segített Szobatisztasági és a Pelenkátlanodj Szobatisztasági módszert.

TÖBB INFÓ: https://pelenkatlanodj.hu/itt-kezdd/rolam/

15.000 Ft