Barion Pixel

Pelenkátlanodj Szimpla és Extra Leszoktató Bugyi

Kisebbeknél megszünteti a pelenka-közelharcot, nagyobbaknál az önállósodást segíti elő.

Csak természetes anyagokból (PUL/TPU nélkül)
Már pici, 6-12 hós méretben és két vastagságban.

Szimpla nedvszívó bugyi

Ára:

7.790 Ft / 1 db

22.290 Ft / 3 db*

Extra nedvszívó bugyi 

Ára:

8.690 Ft / 1 db

24.790 Ft / 3 db*

*: A három darabra vonatkozó ár akkor érvényes, ha 3 ugyanakkora méretű és típusú bugyiról van szó. Színben lehet különböző. – Ez a három darabra vonatkozó kedvezmény más kedvezményekkel, kuponokkal nem összevonható.

Szeretnéd? 🙂 Katt ide és rendeld meg az alábbi Google űrlapon keresztül:

Melyik vastagságot válasszam?

Két vastagság közül is választhatsz. 

Szimpla nedvszívó bugyi

Nedvszívó réteg: 1 réteg zorb + 1 réteg pamut
Vastagsága kb. 2,5 mm

A szimpla bugyinak kisebb a nedvszívása. Mi nappalra használtuk totyogó kor felett. 

 • Nappalra totyogóknak vagy minimum álló babáknak
 • Éjszakára ágytisztuláshoz, ha egy részét engedi be
 • Normál adagot pisilő gyerekeknek vagy “fél pisinek”
 • Egy egész pisinél sem lesz tócsa, de a nadrág foltos lesz.

Extra nedvszívó bugyi

Nedvszívó réteg: 2 réteg zorb + 1 réteg pamut
Vastagsága kb. 4 mm

A extra bugyinak nagyobb a nedvszívása. Mi elsősorban éjszakára használtuk, és nappalra mászástól.

 • Éjszakára ágytisztuláshoz
 • Nappalra kúszó-mászó babáknak is akár
 • Óriás adagot pisilő gyerekeknek vagy “teljes pisinek”
 • A nadrágon csak egy picit látszódik a baleset egy nagyobb pisi esetén is.

Információk

Termékeinket Magyarországon készítjük és minden elemét itthonról szerezzük be.

Ez a termék a Pelenkátlanodj alapítójának, Krémer Sárának az ötlete, dizájnja alapján készült. A terméket több mint egy éven keresztül tesztelte és tökéletesítette – saját és ismerősei gyerekeivel.

Fontos tudnod, hogy kb. az első 5 mosást követően éri el a betét a tényleges nedvszívó képességét.

Így működik a gyakorlatban

A leszoktató bugyi egyik fő célja az EC, segített szobatisztaság és a szobatisztaság folyamatában az önállóság, motiváltság elősegítése. Továbbá hozzájárul ahhoz, hogy a szülő tanuljon a gyerekről.

Picik: Megszűntetheti a pelenkázás körüli harcot

Akár onnantól, hogy kapaszkodva feláll már praktikusabb lehet a leszoktató bugyi használata (is). Az egész bilizési folyamat gyorsabb, gördülékenyebb így.

Sok totyogó – sőt a legtöbben kúszás-mászás beindulásától – nem szereti ha pelenkázod. Nekik mindig mozogni, menni kell. A leszoktató bugyiban elég az álló gyerekedről lehúzni az alsóneműt és már ülhet is a bilire, a végén pedig felhúzni.

Nagyok: Elősegíti az önállóságot

Leszoktató bugyi használata közben a gyerek is fokozatosan megtanulja fel- és lehúzni az alsóneműt és egyedül öltözni. Így könnyedén el tud menni egyedül a bilire, ha szeretne.

Ez azért nagyon hasznos, mert az 1-3 éves korosztály – totyogók és dacolók – legjobban a dolgok kontrollálására vágynak. A leszoktató bugyi használatával pedig megkaphatják ezt.

Szobatisztulás motiválása: a Pelenkátlanodj leszoktató bugyi hatásmechanizmusa

1. A gyerek érezze a nedvességet és összekapcsolja a kellemetlen érzést a pisilési ingerrel. Így motiválja a ruházat szárazon tartását és a megfelelő helyre pisilést. A mi leszoktató bugyink belül vékonyabb pamut borítású. Ez átengedi a nedvességet a maghoz, ugyanakkor nedves érzetet ad. És kaki baleset után is könnyen takarítható.

2. A szülő mihamarabb észrevegye, ha baleset van, és száraz ruházat kerüljön a gyermekre. Vízhatlan réteget nem tettünk a bugyikba, hiszen a zorb nagy nedvszívásának köszönhetően épp annyira üt át a nedvesség (ha a megfelelő vastagságú verziót választod), hogy észre lehessen venni. Így a bugyi jobban szellőzik, csak természetes anyagokat tartalmaz. – Figyelem egyik bugyi sem bír el több pisit! De a leszoktató bugyi célja az, hogy balesetkor azonnal cseréld.

3. Továbbá cél az is, hogy a környezet száraz és tiszta maradjon, és épp csak annyira üssön át a nedvesség, hogy te észre tudjad venni. A nedvszívó mag gyorsan nagy mennyiségű nedvességet képes felszívni (az anyag tömege tízszeresét szívja fel 2 másodperc alatt, és ezt 20-szor gyorsabban teszi, mint más anyagok pl.: bambusz, pamut). Egy réteg zorb anyag kb. négy réteg pamut nedvszívó képességével hasonló.

 

Gyakran ismételt kérdések

A Pelenkátlanodj leszoktatóbugyit én a saját gyerekeimmel teszteltem és fejlesztettem ki. Az Extra nedvszívót éjszakára használtuk.

A leszoktató bugyik általában – akár van benne PUL/TPU akár nem – átáznak. Pont ez bennük a lényeg, hogy valamennyit megfog, de nem annyit mint egy pelenka. Ezeknél CÉL, hogy átázzon

A különbség egy nedvesség záró réteggel rendelkező leszoktatóbugyi és a Pelenkátlanodj leszoktató között az, hogy:

 • Jobban szív mint egy átlag leszoktató bugyi.
 • A PUL/TPU réteggel rendelkező pelusok oldalt a combnál kezdenek el ázni és aztán úgy kúszik be a nedvesség középre.
 • Ez a mi bugyinkra is részben igaz, hogy inkább a combnál ázik. A nagy nedvszívása miatt középen nem nagyon szokott ázni, de előfordulhat.

Én úgy használtam a bugyit, hogy hálózsák is volt a gyereken és így az ágy alig lett olyan ha baleset volt éjszaka. Felszívta a pisit a bugyi és a hálózsák.

“Kislányom 14 hónapos, 7 hónapos kora óta részleges EC-zünk. A kaki szinte mindig a bilibe megy, viszont pisi az csak naponta párszor. Az elején inkább megfigyelésre használnám a bugyit. Aztán szeretnék szép lassan áttérni inkább erre a pelenka helyett, mert utálja a pelenkázást, mindent önállóan akar csinálni, szerintem tetszene neki. Csak kissé bizonytalan vagyok, hogy 6 leszoktatóbugyival ez működhet-e egyáltalán? Ha beválik rendelnék többet, de ennyivel indulnánk.”
Dóri

Megfigyelésre is tökéletes a leszoktató bugyi ennél a korosztálynál. Én is használtam rá.
Az is nagyon jó ötlet, hogy pelus helyett ezt használjátok.

Ha jelenleg 6 db leszoktatóra van keret, akkor indulni az is teljesen jó. Ha sok a kapásotok az is lehet, hogy elég, mert a Szimpla bugyi viszonylag gyorsan szárad, nekünk lakásban kb. 1 nap volt. Tehát úgy átlag 2 bugyi jut egy napra.

Két megoldást látok:

1) Otthon legyen mindig leszoktatóban – egészen addig amíg van tiszta. Kimenőkön meg még pelus. 

2) Vagy: Minden nap 2 Pelenkátlanodj leszoktatóbugyi erejéig legyen leszoktatóban. Ha elhasználta akkor a nap további részében pelus.

A hogyanokról részletesebben a Tudástár Nagyoknak kurzusban tudhatsz meg többet és ott tudsz velem még beszélgetni is. 

Remélem ez így segít.

“Mosódióval lehet mosni? És a színes ruhákat ezzel mosom, plusz ecet és mosóparfüm az öblítő helyett. Mehet ebbe a mosásba? Vagy ha nem, akkor mit ajánlotok?”
 
A mosással kapcsolatos ajánlást fentebb az INFORMÁCIÓ részben a MOSÁSI ÚTMUTATÓ fül alatt találod.

A bugyi minőségét és maximális élettartamát azoknak a tanácsokanak a megfogadásával éred el.

A “csak anya” válaszom:

Mindenkinek mások a szokásai, igényei. Mindig vannak akik az ajánlásokra fittyet hányva úgy csinálják, ahogy neki a leginkább leegyszerűsíti az életüket.

Én is mostam anno 90 fokon PUL-os leszoktató bugyikat, hogy igazán tiszta legyen – hiába volt beleírva, hogy max. 40 fokban mosható. Tönkre is ment benne a PUL miatta… de engem nem zavart, fontosabb volt a higiénia. – Emiatt sem raktam ezekbe a leszoktatókba PUL/TPU réteget.

Egyszóval mérlegelj és az alapján dönts. Mosási útmutatót fentebb találod.

“Próbáltam alkalmas mosószert keresni. ami viszont nem tiszta számomra, hogy pontosan mit jelent az, hogy nem tartalmazhat természetes olajokat. ilyen terméket nem találtam. Ha olajból készült szappant tartalmaz, az már oké?”

Őszintén… jó kérdés, erre mi sem találtunk választ. Szerintünk igen, hiszen ott már el van elszappanosítva… de ez a “csak anya” válaszunk.

“Ha kézzel öblítem/esetleg beáztatom (mibe?), és csak napok múlva lesz kimosva géppel, az hosszú távon mennyire oké a bugyiknak?”

A bugyi anyaga ugyanaz mint egy mosható pelenkának. Ennek megfelelően ugyanúgy rendben van neki, ha:

 • kiöblíted (vagy kézzel előmosod) aztán kiakasztod száradni mosásig.
 • vagy 2-3 napig ázatva van és azután mosod.

Sem a bugyinál, sem a mosható pelenkáimnál nem tapasztaltam minőségi romlást amikor így kezeltem őket.

“Ha kézzel mosom ki, akkor azt a száradást követően a következő gépi mosásig ráadhatom ismét a gyermekre?”

Kézzel is moshatod ha úgy tetszik – és ha alaposan ki tudod mosni és sérülés nélkül kinyomni belőle a vizet. Én nyaralások alkalmával rendszeresen kézzel mostam és aztán a napon szárítottuk meg.

Azért a maximális higiénia érdekében ajánlott rendszeresen mosógéppel is mosni.

Nálunk a lakásban a Szimpla bugyi kb. 1 nap alatt száradt.
Az Extra bugyi picit több volt mint 1 nap, talán 2 is. 

Rendeld meg itt:

 •  A Pelenkátlanodj saját márkás termékeket a Minori gyártja. Magyarországon varrt termék.
 • Jelenleg technikai okokból a Minori fog neked számlát adni róla és ő is fogja kiküldeni a csomagot. Kérlek, hogy a rendeléseddel, szállítással kapcsolatban őt keresd.
 • Ez az űrlap az összes termékünket tartalmazza.
 • Külföldre is szállítunk 😉
 • Megrendelés után 3 munkanapon belül érkezik a díjbekérőd is. A kifizetéstől számított 4-10 munkanapon belül küldjük az általad rendelt termék(ek)et.