Barion Pixel

Meggyőzzek -e valakit aki az érési elméletben hisz?

Az egyik EC-s anyuka barátnőm a következőt küldte át nekem a minap és azt kérdezte, hogy mit írjon rá, érdemes -e bármit is írni vagy engedje el.

“Ha eddig nem kezdtük el az EC-t akkor most ezzel nem bajlódok. Még csak 19 hónapos, amikor egyértelműen megérik rá akkor szobatisztulunk. Sokkal egyszerűbb dolgom lesz.”

Nekünk EC-seknek ez mindig egy nagy kérdés és nem könnyű elengedni, mert tudjuk, hogy a gyerek képes rá. Sőtt 15-20 hó felett már minden, a szakemberek által felsorolt érési jel régóta ott van, hogy teljesen szobatiszta legyen. Az én válaszom az esetek többségében azonban ez:

Engedd el!

Ha mégis szeretnél segíteni akkor adj neki információt ami alapján maga döntheti el ezt a kérdést. Az elsődleges szándék ne a meggyőzés legyen, hanem a segítség amit a számára elfogadhatóan helyes út megtalálásában adsz… ha van rá energiád. Például küldd el neki ezeket:

Ha ellenállás van benne annak számos oka lehet. Ha nincs lehetőségetek hosszabb és mélyebb beszélgetésre a témában akkor nem fog tudni érdemi párbeszéd és konszenzus sem kialakulni.
Hogy miért ? Mert ez időt igényel. A legtöbb esetben az a tapasztalatom, hogy nem a jól megalapozott és friss kutatási eredményeken alapul a racionális vélemény, hanem pont hogy az információ hiánya, a csapból is folyó irreális koraitól való félelem, vagy az a tévhit, hogy a korábbi kezdés több meló. Olyan belső mozgatórugók ezek amiket, elzárkózás esetén, nem fogsz tudni csak úgy pikk-pakk áttörni.

Fontos lenne tudni mindenkinek, hogy ugyanannyi energia befektetés egy 1,5 évessel megcsinálni a szobatisztaságra tanítást, mint 1 év múlva egy 2,5 évessel. Plusz egy évnyi kaki vakarástól és pelusozástól szabadul meg.

Az én tapasztalatom az, hogy információt érdemes adni, hátha… Győzködni, vitatkozni felesleges. Tiszteletben kell tartani hogy ez az egyes családok döntése és ettől senki nem lesz jobb vagy rosszabb. Te pedig tartogasd az energiáidat például a kettőtök barátságának építésére, a saját családodra, vagy olyanokra, akik segítséget kérnek tőled az EC elkezdéséhez.

Születéstől a teljes szobatisztulásig.
A módszer

Ingyenes, élő, visszanézhető WEBINÁRIUM
EC és szobatisztaság témában

Lyukas popós nadrág és Leszoktató bugyi.
Ruházat