Barion Pixel

Mennyi meló az EC? Mennyi extra figyelmet igényel?

A következő tévhiteket oszlatom el most:

“megkívánja, hogy nagyjából egyfolytában a babára figyeljünk”
“Mivel a módszer az időzítésről és a figyelemről szól, muszáj, hogy a baba folyamatosan a szülő közelében legyen.”
“az osztatlan figyelem elkerülhetetlen hozzá”
nlc.hu Mi lenne, ha soha többé nem kellene pelenkázni?

Az ember agya ugyanúgy rááll a baba ürítési ritmusára és jelzéseire mint az éhségre vagy álmosságra, azt se nézed folyton csak tudod, hogy most itt az idő. És persze van részidős EC is.

A módszer alapja a teljes összehangolódás. Ezt az összehangolódást úgynevezett megfigyelés révén lehet elérni. Ez egy egyszeri, pár órás dolog, ekkor valóban osztatlan figyelem kell.

De a legjobb, hogy a babák 0-6 hó között még jeleznek, el sem tudod téveszteni! Azután meg ott a rutin. Egy EC-s anyuka ezt írta a témáról:

“A kisbabám 2 hónapos. 2 hete kezdtem el vele, és kaki napközben alig megy pelusba, pisi is csak akkor, ha alszik napközben. Teljesen egyértelműen jelez, tehát nem kell egésznap figyelnem, ha jelez (nekem sírással) akkor megyünk. Azt is jelzi, ha végzett.”
Flóra
EC-s anyuka

“Egy gyerek midnenkepp 24 oras elfoglaltsag, de ez tipikusan az a tortenet ami tenyleg egy lehetoseg. Neked is es neki is.”
Andi
EC-s anyuka

“Nagyon könnyű ráérezni, pont ugyanolyan életvitel mellett kivitelezhető mint pelenkával. Raadasul nem kell “teljes időben” csinálni, lehet részlegesen is, hogy pl csak a kaki jelekre figyelsz, a pisit hagyod. Na az nem több idő és még csak nem is több öltöztetés, mint hogyha várnál még öt percet, a baba bekakilna a pelusba, és ugyanúgy kezdhetnéd kiszedni alóla a pelenkát, csak akkor még fenékmosással/törléssel bonyolódik is a folyamat. (Ha bilibe megy a cucc, akkor ugyebár nem találkozol az egész babafeneket beterítő kakival, csak pont úgy kitorlod wc-papirral a fenekét, mint magadnak.). Akik pedig “teljes időben” EC-znek, azok úgy öltöztetik a babát, hogy minél egyszerűbb legyen a pelenka/bugyi fel-le húzása. A gyerekek pedig általában élvezik. :)”
Zsuzsa
EC-s anyuka, Orvos

Olvasd el ezt is:

Születéstől a teljes szobatisztulásig.
A módszer

Ingyenes, élő, visszanézhető WEBINÁRIUM
EC és szobatisztaság témában

Lyukas popós nadrág és Leszoktató bugyi.
Ruházat