Barion Pixel

Mennyire kultúridegen az EC?

Mivel az EC jelenleg nem a megszokott babagondozási rutin része, ezért sokan nehezen tudják elképzelni, hogy hazánkban is egyszerűen kivitelezhető.

“Ez a módszer kultúridegen a nyugati országokban, ezért nehéz sikeresen alkalmazni” írja a nlc.hu a Mi lenne, ha soha többé nem kellene pelenkázni? című cikkében.

A módszer már a 70-es években adaptálva lett a nyugati életvitelre és azóta csak fejlődött. Mi itt nyugaton másként csináljuk. Semmi sem kötelező, minden rugalmasan magadra szabható.

Használunk pelust – persze van 1-2 “hardcore” anyuka aki nem

Nem kapunk el mindig mindent. Amit tudunk elkapunk, amit nem kapunk el – azt elengedjük

Sokan éjszaka nem EC-znek… és kimenőkön sem… és van aki csak kakira megy… vagy csak a nap egy bizonyos részében csinálja. Ez a részidős EC.

Az EC-zők 70%-a részidőben gyakorolja az EC-t.

… és még sorolhatnám.

Néhány beszámoló:

” … És nem, nem teher a mindennapi életben, ugyanúgy főzünk, mosunk, takarítunk, dolgozunk, utazunk, sportolunk mint bárki más. Nálunk pl. a nagymamák is ismerik a baba üritési rutinját, így ha ők vigyáznak a babára, ők is fel tudják neki ajánlani a bilit.”
Zsuzsa
EC-s anyuka, Orvos

“A 4 hónaposom napi 2 pelenkát balesetpisizik össze, kaka stabilan wc-be. Ja mindezt még 1 gyerek, egy kutya, háztartás és aktív otthoni munka mellett (magànbölcsit vezetek, itt nincs megállj…).”
Kitti, EC-s anyuka

“… nem csak otthon, egyre magabiztosabban bárhol meg tudom oldani. Legnagyobb meglepetésemre az is működik, ha mondom neki, hogy elmegyünk valahova, kocsiban fogunk ülni nem tud bilizni egy darabig. Ilyenkor elvégzi a dolgát indulás előtt.”
Bori,
5 hónapos EC-s baba anyukája

“Alszom, eszem, zuhanyzok, háztartást vezetek és simán belefér az EC.
Naponta kb. 5-6 peluscsere van, a kaki bilibe landol. Nem érzem egyáltalán tehernek, a gyermekápolás részévé vált a dolog.”

Júlia
EC-s anyuka

Születéstől a teljes szobatisztulásig.
A módszer

Ingyenes, élő, visszanézhető WEBINÁRIUM
EC és szobatisztaság témában

Lyukas popós nadrág és Leszoktató bugyi.
Ruházat