Barion Pixel

Szuperszónikus siker a szobatisztulásban – Beszámoló

Az alábbiakban Zsuzsi beszámolóját olvashatjátok a Segített szobatisztaság és szobatisztaság csomagról:

Kezdeném azzal, hogy köszönöm Sárinak, hogy ilyen klassz anyagot állított össze. Valamint azokat az  információkat, amik abban segítettek, hogy bele mertem kezdeni az EC-be anno, mikor még csecsemő volt Huba. Én ezeknek tudom be ezt a szuperszónikus sikert!

A kezdetek: EC és segített szobatisztaság

Én születéstől fogva EC-ztem, de 2 hónaposan kicsit összezavarodtam, elakadtam így Sári segítségemre sietett. Nagyon kedvesen és hatékonyan segített nekünk egy fél órás video beszélgetés során. (Igaz, az induláshoz minden megtalálható a EC, Természetes csecsemőhigiénia tudástárban, de nekem a személyes tanácsadás praktikusabb volt.) Még a koronavírus idején is megoldotta tehát, hogy ne maradjak egyedül a pácban. Örök hála! Ezután szinte minden kakit és sok pisit is elkaptam, 4 hónaposan, már elkezdte a kaki hangokat magától próbálgatni… olyan édi volt! ?

Egészen 6 hónapos koráig nagyon jól ment. Végül a 10 hónapos babámmal újra felkerestem Sárit, mert sajnos akkor nagyon rosszul haladtak a dolgok. Hatalmas biliszünetben voltunk, szinte lehetetlennek éreztem a sikert. Kétségbe voltam esve. Úgy éreztem, hogy nem haladok egyről a kettőre.

Egyrészt hiába tudtam mikor akar vagy éppen már kakil-pisil, de a bilibe nem engedte el. Amikor ráraktam nem jött semmi, de utána akár 1 perccel a padlón csupaszon viszont kijött minden. Pont mintha direkt csinálná, pedig jelezni is jelzett. Nem tudtam mi ez az egész, totál sikertelen voltam.

A biliszünet jelensége elég gyakori ennél a korosztálynál. Ez a ‘nagy változások’ és egyben a biliszünetek kora is, a Segített szobatisztaság időszaka. A kurzusban lévő válaszok mind a gyerekek mozgató rugóira reagálva adnak megoldást vagy reális képet a helyzetről, hogy el tudjuk azt fogadni, ha esetleg nem javítható.

Válaszul elküldtem Zsuzsának három leckét a Segített szobatisztaság kurzusból. (Visszatartja amikor elviszem kakilni. Mit tegyek? / Bilizés után 5 perc múlva bepisil / 6 hó felett és “elromlott” a babám. Rosszul haladunk?) amelyek megoldották ezeket a problémákat.

Sári

Amit Sári a leckékben írt az segitett, enyhültek a problémák. Huba azonban nagyon elszánt volt a biliszünetevél kapcsolatban, ráadásul elég nehéz életszakaszban voltam, igy maradtam tovább a módszer laza verziójánál.

26 hó, belevágtunk a szobatisztulásba!

Amikor Huba 26 hónapos lett már nagyon rég szerettem volna belevágni a Pelenkátlanodj lépésről-lépésre szobatisztasági módszerbe. Úgy éreztem, hogy bonyolult a szitu, mert a bölcsis gondozók nem túl rugalmasak. Sári bátorított, röviden felvázolta a lehetőségeket és ajánlotta, hogy olvassam el a  ‘Bölcsibe jár vagy hamarosan fog. Hogyan csináljuk?’ című leckét. Így még félve, viszont határozottan indultam neki a folyamatnak.

Mondhatom bátran, hogy gyakorlatilag az ötödik napon Huba már balesetek nélkül zárta a legnehezebb részét a tanulásnak.  Még vannak balesetek, időközönként napi 1 pisi, de volt már nem egy olyan nap is, amikor teljes sikerrel zártuk a napot!

Ehhez persze itthon kellett maradnia Hubának és nem vittem bölcsibe 1 hétig, mert a gondozók nem voltak túlzottan képben a korai szobatisztulással (külföldön a 26 hó még elég korai) és bármilyen tanítási módszerrel. Úgyhogy kivettem a folyamat erejéig a bölcsiből, de bevallom arra számítottam, hogy legalább 2 hétig itthon lesz Huba! Ennek ellenére a hatodik napon arra ébredtem már hajnalban kétszer is, hogy kiabál: “kaka-kaka”, persze csak pisi volt, de rohantunk a fürdőbe! Annyira büszke voltam rá, hogy elmondani nem tudom.

Mindezt úgy, hogy most született meg Huba kistesója, 3 hónap se telt el. Én egyedülálló anyukaként fele annyi energiát se tudtam belefeccolni a tanításba (főleg türelem problémákról beszélek), mint amennyit szerettem volna.

A családban nagy elismerést szereztem, pedig mindenki ellenem volt végig, mondván, hogy “korai még”, meg “mit kell ezt erőltetni”, meg “régen magától ment ez, amikor eljött az ideje”, stb.! A baráti köröm viszont velem volt.

Nagyon köszönöm! #lovepelenkátlanodj ?

Születéstől a teljes szobatisztulásig.
A módszer

Ingyenes, élő, visszanézhető WEBINÁRIUM
EC és szobatisztaság témában

Lyukas popós nadrág és Leszoktató bugyi.
Ruházat