Barion Pixel

Tévhitek eloszlatása – TV2, Tények Plusz riport

Nemrég a TV2 csinált velem, Cookyval és Dr. Tausz István gyerekorvossal egy riportot. Itt most a következőre szeretnék reagálni:

Ugyan a riportban kiemelték amit kértem (ezért külön köszönet a riporternek), de sok olyan “ellenérv” is elhangzott amire úgy éreztem reagálni kell. Elsősorban azért, mert nem igazi, valós ismereteken alapuló ellenérvek voltak ezek, hanem a szokásos félreértésekből adódó reflex (LOL) reakciók.

Egyszóval és alatta megtaláljátok a válaszokat. Eredetileg a videó ITT volt, de már törölték. Ezért most itt beágyazva nézhetitek meg:

Első és legfontosabb:

A pelenkázás újszerű hóbortjához képest az EC a létező legősibb módszer amivel a babád ürítéséről gondoskodni tudsz. Gondolj bele mit is csináltak a pelenka előtt 😉 és ez az amit a világ 75 országában még mindig csinálnak.

EC-s anyukák néhány gondolata:

Ami a legfontosabb és nem jött át kellően a videóból, hogy MI követjük le az ő jelzéseit, és nem várunk el semmit a babától!

Orvos, EC-s anyuka

Az orvosokról ugyanazt gondolom, mint általában a tudós emberekről: megpróbálják leírni a kivételeket, törvényszerűségeket keresnek a szélsőségekben, amit később az átlagember (és maguk a tudósok is, ha a lobbi azt kívánja) elfogadható határoknak tekint.

Környezettudós végzettségű EC-s anyuka

A riport nagyon azt sugallja, hogy kb. én döntöm el mikor bilizzen a gyerek. És egyáltalán nem hangzik el a gyerek veleszületett higiéniai igénye, hogy tekereg, lemászik, kimászik, amikor ürítenie kell.

EC-s anyuka

Csak a lényeg maradt ki szerintem, hogy nem azért pisil, mert odarakjuk az edényt, hanem azért rakjuk oda az edényt, mert látjuk rajta, hogy pisilnie kell!

EC-s anyuka

Válaszok:

Diktatúra -e, erőltetés -e az EC?

“Az EC csak egy feltételes reflex” mítosz

Bónusz blogbejegyzések

Higiénikus -e a babát a WC fölé tartani?

Hogyan lehet kutyával EC-zni?

Születéstől a teljes szobatisztulásig.
A módszer

Ingyenes, élő, visszanézhető WEBINÁRIUM
EC és szobatisztaság témában

Lyukas popós nadrág és Leszoktató bugyi.
Ruházat