Miért érdemes stabil járástól bugyira váltani?

Ha már kakibiztos a babád és elenyésző a pisi tévesztés is (vagy nem zavar), akkor érdemes leszoktató bugyira, bugyira vagy bátor-nacira (csak nadrág, alatta semmi) váltani.

Miért?

Egyrészt akár onnantól, hogy kapaszkodva feláll már praktikusabb:

  • Nem kell küzdeni a pelenkázással vagy állva pelusozni.
  • Fokozatosan megtanulja fel-le húzni a bugyit és egyedül öltözni.
  • Nagyobb mozgástartományt biztosít, ebben a mozgásfejlődési mérföldkövekkel teli időszakban, mint egy pelenka.

A másik ok az az, hogy olyan 14-18 hó között beindul a hosszútávú memória. Innentől kezdve érdemes olyan dolgokra “szoktatni” és olyanokat “tanítani” neki amit már nem kell megváltoztatni.

  • Ha bugyihoz szokik akkor már nem kell majd kiszoktatni a pelusból.
  • Ha bugyiztok akkor te gyorsabban látod ha baleset van ezért mind a ketten többet tanultok belőle. Egyértelmű lesz számára, hogy a pisinek a biliben a helye.

Back-up tekintetében (így a leszoktató bugyinál is) az a mérvadó, hogy minél jobban jelezzen benne és minél kevesebb stresz legyen mindenkinek. Ez alapján válaszd ki az anyagát.

Születéstől a teljes szobatisztulásig.
A módszer
Lyukas popós nadrág és Leszoktató bugyi.
Ruházat

Hideg időben miben EC-zünk?

Gyakori kérdés ilyenkor télen. Igazából több opciód is van: 1) Maradtok a ‘normál’ baba ruhánál mosható pelenkával. Ez finom meleg egészen addig amíg a babának nem kell pisilnie/kakilnia. Bizony akkor lekerül róla a ruhák nagy része és ott fog ‘ücsörögni’

Tovább olvasom »

Miért jó az EC a babának?

Az egyik leggyakoribb ellenvetés az EC-vel szemben az szokott lenni, hogy ez csak a szülőnek jó, a babának nem. Akik EC-znek azok azonban ezt pont fordítva gondolják. Azért EC-zünk a babával, mert NEKI jó, sőt ez az egyik legjobb amit

Tovább olvasom »